Havrebollar

eftersom uppdateringen har varit kass har jag hunnit med att baka havrebollar med, hihi.

Du behöver: 100g margarin, 3/4dl socker, 3msk kakao, 2tsk vaniljsocker, 3dl havregryn, 2msk kallt kaffe + pärlsocker

g ö r   s å h ä r:
skär margarinet i mindre bitar. Blanda i resten av ingredienserna, utom pärlsockret. Kaffet sist. Rulla till bollar & vänd i pärlsockret. Låt stå i kylskåpet minst 30min.


pepparkaks muffins med glasyr

Du behöver: 100g margarin, 2,5dl farinsocker, 2ägg, 1,5dl gräddfil, 3dl mjöl & 1msk kanel + 1tsk malen kryddnejlika + ingefära + bikarbonat (blandat)

g l a s y r
Du behöver: 2dl kessela/200g phila, 2dl florsocker, 2tsk vaniljsocker, 25g rumsvarmt margarin & ca. 1dl lingon



g ö r   s å h ä r:
sätt på ugnen på 225 grader. Rör ihop fett & socker med en elvisp, tillsätt ett ägg i taget & rör om. Rör ner gräddfil & mjöl + kryddblandningen. Grädda i ca. 10min.
glasyr: Blanda alla ingredienser utom lingon, vispa tills den blir slät i ca. 15min. Häll i lingonen & rör om (spara gärna lite till garnering)

 
k l i c k a   f ö r   s t ö r r e   b i l d


cupcaces

bakade idag, måste banta sen haha.

r e c e p t . .
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. vispa; 3ägg, 2,5dl socker & 1tsk vaniljsocker pösigt


3. Smält 100 gram smör, blanda i smeten tsm med 1dl mjölk.


4.
Blanda i 3,5dl mjöl, 2tsk bakpulver, 1nypa salt2msk citronsaft +ev. 2msk kakao

(kakao kom nt med på bilden)

5. Fyll i muffinsformarna till 70%  & grädda i 15min.


6.
När de svalnat bre på en frosting; 60g mjukt smör, 5dl florsocker, 1tsk vaniljsocker, 1msk citronsaft & 100g philadelphia ost + strössel som garnering.


såhär blev resultatet; 
 

RSS 2.0